Uvodna riječ

Osobita nam je čast i iskreno zadovoljstvo pozvati Vas u ime Organizacijskog odbora na IV. hrvatski kongres Dileme u neurologiji s međunarodnim sudjelovanjem i III. hrvatski kongres Intenzivne neurologije s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati u Rovinju, u razdoblju od 30. rujna do 5. listopada 2014.

Sretni smo što je ovaj znanstveni skup prerastao u tradicionalni hrvatski sastanak neuroznanstvenika ali i međunarodnih stručnjaka iz područja neurologije, čime je omogućena razmjena iskustava i iznošenje dilema iz područja svakodnevnog praktičnog rada. Napredak struke, kojem smo i nadalje svjedoci, neminovno donosi mnoštvo novih spoznaja, ali i nedoumica, a zajednički su sastanci najbolji način njihovog riješavanja.

Ove smo godine kongres nastojali osmisliti nešto drugačije, nudeći glavne teme u kojima se mogu prepoznati stručnjaci iz više područja neurologije, koji vrlo čest zajednički sudjeluju u riješavanju specifične kazuistike. Dodatno, pokušat ćemo dileme iskazati i u strukturiranom sukobljavanju različitih mišljenja stručnjaka pojedinih područja kako bismo možda iskristalizirali bitne zaključke.

I na kraju, u sklopu naših radionica, svaki će sudionik imati priliku prikazati svoja vlastita nova saznanja ili pak kliničke probleme, koji će se u diskusiji raspraviti, razriješiti ali i postati zajedničko novo iskustvo. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i na ovogodišnjem skupu, naravno prvenstveno na njegovom stručnom dijelu, ali naravno i u nastavku na ugodnom druženju u prelijepom Rovinju.

Prof. dr. sc. Sanja Hajnšek
Predsjednik Organizacijskog odbora
4. Hrv. kongresa “Dileme u neurologiji”